Мрежата за рурален развој на Р. Македонија се претстави пред учесниците и посетителите на „Еко-фест“, настан кој беше дел од програмата на музичкиот фестивал „Аларм за природата“ кој се одржа од 25-27 Јуни 2010, во кампот Љубаништа, Охрид.