Архива

Одбележан Меѓународниот ден на лица со попреченост 3ти декември

Здружението на граѓани за хендикепирани лица „Хуманост“ од Куманово го одбележа 3ти декември Меѓународниот ден на лица со попреченост, со настан кој го организираше во Куманово, оваа сабота на 1ви декември.

Прочитај повеќе...

Потпишување на Меморандум за соработка помеѓу МРР на РМ и Црвен крст на РМ

Двете организации се согласија да обезбедат меѓусебна соработка, координација во делувањето за реализација на програми од повеќе области, внатрешна поддршка и соработка со други институции и организации и се ангажираа да реализираат одредени заеднички иницијативи

Прочитај повеќе...

Во четврток, 3 мај, во 11 часот, хотел Континентал Скопје – Проектот на УСАИД за адаптација на земјоделството кон климатските промени, со свечен настан го одбележа започнувањето на активностите

Во четврток, 3 мај, во 11 часот, хотел Континентал Скопје - Проектот на УСАИД за адаптација на земјоделството кон климатските промени, со свечен настан го одбележа започнувањето на активностите. Проектот ќе промовира земјоделски практики за адаптација кон климатските...

Прочитај повеќе...

Саем за туризам

Мрежата за рурален развој на Република Македонија, во рамките на саемот за туризам кој се одржа од 27ми до 29ти Април, 2011 година, на Скопскиот Саем, се презентираше со свој штанд на кој беа изложени рачни изработки и промотивен материјал на членките.

Прочитај повеќе...

На 27-ми јануари 2011 година, во хотелот Холидеј Ин во Скопје, Швајцарската агенција за развој(SDC) официјално додели грантови за 2011 година

На 27-ми јануари 2011 година, во хотелот Холидеј Ин во Скопје, Швајцарската агенција за развој(SDC) официјално додели грантови за 2011 година, во рамките на програмата за поддршка на граѓанското општество „CIVICA Mobilitas“, која е имплементирана од Центарот за...

Прочитај повеќе...

„Организации, институции и проекти за рурален развој“ е публикацијата, која на 23ти декември 2010 год. беше промовирана од страна на Мрежата за рурален развој на Република Македонија и Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС)

„Организации, институции и проекти за рурален развој“ е публикацијата, која на 23ти декември 2010 год. беше промовирана од страна на Мрежата за рурален развој на Република Македонија и Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС). Оваа публикација е прва од...

Прочитај повеќе...

Претставници на Мрежата за рурален развој на Република Македонија, на 2-ри февруари 2011, во Белград, Србија, учествувaa на првиот отворен семинар „Фокус кон потрошувачите на храна на Балканот“

Претставници на Мрежата за рурален развој на Република Македонија, на 2-ри февруари 2011, во Белград, Србија, учествувaa на првиот отворен семинар „Фокус кон потрошувачите на храна на Балканот“. Целта на проектот FOCUS-BALKANS е развивање на мрежа, јакнење на...

Прочитај повеќе...

МРР на РМ со свои претставници, од 25-26 септември присуствуваше на традиционалниот фестивал „Kezes-Lábos“ кој традиционално се одржува во Етјек, Унгарија

МРР на РМ со свои претставници, од 25-26 септември присуствуваше на традиционалниот фестивал „Kezes-Lábos“ кој традиционално се одржува во Етјек, Унгарија

Прочитај повеќе...

Мрежата за рурален развој на Р. Македонија се претстави пред учесниците и посетителите на „Еко-фест“

Мрежата за рурален развој на Р. Македонија се претстави пред учесниците и посетителите на „Еко-фест“, настан кој беше дел од програмата на музичкиот фестивал „Аларм за природата“ кој се одржа од 25-27 Јуни 2010, во кампот Љубаништа, Охрид.

Прочитај повеќе...

Мрежата за рурален развој на Република Македонија учествуваше на 11 биенале на Шведскиот рурален парламент

Мрежата за рурален развој на Република Македонија учествуваше на 11 биенале на Шведскиот рурален парламент, кое што се одржа во помеѓу 06-09 мај во градот Sunne

Прочитај повеќе...

Мрежата за рурален развој на Република Македонија, на 8 jуни имаше своја официјална промоција во хотел Континентал во Скопје.

Мрежата за рурален развој на Република Македонија, на 8 jуни имаше своја официјална промоција во хотел Континентал во Скопје, на која имаше над 150 учесници од разни институции и околу 60 невладини организации од Македонија. На пленарниот дел обраќање имаа: Петар...

Прочитај повеќе...