Mеѓународен ден на рурална жена

Традиционално и оваа година Федерацијата на фармери на Република Македонија во соработка со Мрежата за рурален развој на Република Македонија го одбележаа 15 Октомври – Меѓународниот ден на руралната жена. Настанот се одржа во с. Јосифово, валандовско, каде...
Одбележан Меѓународниот ден на руралната жена

Одбележан Меѓународниот ден на руралната жена

На 15 октомври 2014 год. во с. Мојанци, Кочани, по седми пат во земјава беше одбележан Меѓународниот ден на руралната жена. Манифестацијата традиционално ја организираа Федерацијата на фармерите на РМ и Мрежата за рурален развој на РМ, со цел да ја истакнат улогата на...
Организација – членка на МРР промовирана на Бит Фест

Организација – членка на МРР промовирана на Бит Фест

Традиционалниот битолски фестивал Бит Фест и оваа година изобилува со богата и разновидна програма. Покрај бројните изложби, концерти и театарски претстави, беше организиран и саем на ракотворби каде меѓу големиот број гости од повеќе земји во светот, учество зема и...

Одбележан Меѓународниот ден на руралната жена

По повод  „Меѓународниот ден на руралната жена“ кој се одбележува на 15 октомври насекаде низ светот,  Федерацијата на фармери на Република Македонија – ФФРМ, во соработка со Мрежата за рурален развој – МРР и Центар за промоција на одржливи земјоделски...

Фестивал „Балканска черга“

Во периодот од 28-ми до 30-ти септември 2012 во село Шишковци, општина Ќустендил, Република Бугарија се одржа фестивалот „Балканска черга“. Трите дена изобилуваа со богата културно – уметничка програма на песни и ора од Македонија, Бугарија и Србија.  Фестивалот...

„Фестивал на црешата” во Ќустендил – Бугарија

Економско зајакнување на жената од руралните средини Мрежата за рурален развој на Република Македонија, во јуни 2012 год. им даде поддршка на своите членови (женски организации од источниот дел на Македонија) да учествуваат на „Фестивалот на црешата“ во Ќустендил –...