Иднината на традиционалното производство на сирење во Националниот парк Маврово

На 10 декември во село Јанче, општина Маврово-Ростуше, во чест на денот на мајката земја, Мрежата за рурален развој на РМ во соработка со својата членка Slow Food Conivium – Шарпланинска, организираше еднодневна конференција со наслов „ Иднината на традиционалното...