Градежните работи во Ума се во тек

Градежните работи во Ума се во тек

Градежните работи се во тек за поставување калдрмисана патека во Ума која води од влезот на селото до центарот на ова населено место. Оваа заедничка локална акција предвидува доизградба на дел од главната улица во традиционален стил – калдрма во должина од 185 метри...
Од граѓанска иницијатива до поубав и почист јавен простор во селото Ума

Од граѓанска иницијатива до поубав и почист јавен простор во селото Ума

Благодарејќи на вклученоста на локалните чинители, селото Ума во општина Гевгелија ќе добие поубав и почист јавен простор како дел од унапредување на локалниот развој во регионот. Во рамки на Програмата на УСАИД за развој на заедницата, тимот на Мрежа за рурален...
Размена на идеи за нови иницијативи за унапредување на руралниот развој во Радовиш и Конче

Размена на идеи за нови иницијативи за унапредување на руралниот развој во Радовиш и Конче

Дел од чинителите од приватниот сектор во радовишкиот регион и во селото Лубница во општина Конче разговараа со тимот кој ја имплементира Програмата на УСАИД за развој на заедницата. Имено, претставниците од Мрежата за рурален развој на СМ и ЛАГ Плачковица, на чија...
Чинителите од Куманово и Старо Нагоричане „се запознаа“ со Програмата на УСАИД за развој на заедницата

Чинителите од Куманово и Старо Нагоричане „се запознаа“ со Програмата на УСАИД за развој на заедницата

Кон крајот на јануари, претставниците на Мрежата за рурален развој на СМ како имплементатор на Програмата на УСАИД за развој на заедницата придружувани од претставникот од ЛАГ Абер-2015 посетија неколку чинители од приватниот сектор кои дејствуваат во општина...
Работна средба со Фондацијата „Прогресив Академија“ на тема Програма на УСАИД за развој на заедницата

Работна средба со Фондацијата „Прогресив Академија“ на тема Програма на УСАИД за развој на заедницата

Претставниците на „Мрежата за рурален развој на СМ“ – имплементатор на Програмата на УСАИД за развој на заедницата остварија работна средба со претставници од Фондацијата „Прогресив Академија“ на која беше разговарано за оваа Програма како и тековните активности и...
Програмата на УСАИД за развој на заедницата „пристигна“ и во Карбинци, Конче, Радовиш и Штип

Програмата на УСАИД за развој на заедницата „пристигна“ и во Карбинци, Конче, Радовиш и Штип

За време на првата заедничката средба со градоначалникот на Општина Карбинци – Виктор Паунов, градоначалникот на Општина Конче – Златко Ристов, градоначалникот на Општина Радовиш – Ацо Ристов и градоначалникот на Општина Штип – Иван Јорданов, беше претставена...