22.03.2019 A.5.1 Активности за младински активизам во заедницата (Био ѓубриво)

На 22 Март, 2019 година, центарот за локален развој од Радовиш ЦЕЛОР заедно со учениците на СОУ Коста Сусинов воведоа систем за компостирање и производство на сопствено био ѓубриво во рамките на училиштето. Активноста е дел од проектот „Младите од руралните средини за...

20-25.03.2019 A.5.1 Активности за младински активизам во заедницата

На 20, 22 и 25.03.2019 како дел од проектната активност за поттикнување на младински активизам, здружението на граѓани „Армонија“ од Виница организира фудбалски и пинг понг турнир во Виница. Организаторот регистрира 16 екипи во турнирот за футсал и 8 натпреварувачи во...

16.03.2019 A.5.1 Активности за младински активизам во заедницата

На 16. Март 2019 невладината организавија „Меџик & Лоџик Маркетинг“ и учениците од земјоделската струка  при средното училиште  ,,Димитар Влахов’’ од Струмица со помош на проектот „Младите од руралните средини за интеграција на Макледонија во ЕУ“ подигнаа...

06.03.2019 A.5.1 Активности за младински активизам во заедницата

На 06. Март 2019 во Струмица се одржа акцијата „Со младинска зелена акција до поздрава животна средина“ како дел од проектот „Младите од руралните средини за интеграција на Македонија во ЕУ“. Активноста ја спроведе здружението Хорти Еко од Струмица во соработка со ...

Повик за поддршка на младински активизам

Мрежата за Рурален Развој на РМ распишува повик за поддршка на младински активизам во рамките на проектот “Младите од руралните средини за интеграција на Македонија во ЕУ“. Преку овој повик ќе се финасираат 5 “Мали акции за добробит на заедниците спроведени од младите...

Подготвителни активности за активноста за зголемување на свеста кај младата популација за нивната улога во поддршката на процесот на интеграција на Македонија во ЕУ

Во текот на првата половина на септември 2018 година, проектниот тим посети пет средни училишта во источниот и југоисточниот регион во Македонија и оствари средби со директорите на училиштата. Целта на овие посети беше да се претстават целите на проектот на...

Мапирање на капацитетите и активноста на граѓански организации и ученици за ЕУ интегративните процеси и политиките за млади

Мрежата за рурален развој потпиша договор со Фондација за Развој на Локалните Заедници од Штип за мапирање на ресурсите на граѓанските организации и ученици од источниот и југоисточниот регион во врска со нивната свесност и познавањето на ЕУ интегративните процеси....

Преку проект на ЕУ ќе се работи на задржување на младите во руралните средини!

Градење на капацитетите на младите со цел да станат фактор во креирањето на локалните политики за развој е целта на проектот „Младите од руралните средини за интеграција на Македонија во ЕУ“. Проектот беше промовиран на 27.02.2018 во Скопје при што истиот е финансиран...