A 2.2 Европски образовни програми

A 2.2 Европски образовни програми

На 29 Јануари и 05 Февруари 2019 година во Штип и Струмица беа одржани работилници за програмите за образование на ЕУ, како дел од активноста А.2.2 од проектот “Младите од руралните средини за интеграција на Македонија во ЕУ“. Целните корисници беа невладини...
регионалн форум за кариерно советување на младите

Во рамките на проектот Младите од руралните средини за интеграција на Македонија во ЕУ во Хотел Сирирус во Струмица се одржа регионалн форум за кариерно советување на младите .

Geplaatst door Televizija Kobra op Donderdag 13 december 2018

На 11 и 12ти Декември 2018 во Штип и Струмица како активност на проектот „Младите од руралните средини за интеграција на Македонија во Еу“ се одржаа средби за кариерно советување за млади.

регионалн форум за кариерно советување на младите Во рамките на проектот Младите од руралните средини за интеграција на Македонија во ЕУ во Хотел Сирирус во Струмица се одржа регионалн форум за кариерно советување на младите . Geplaatst door Televizija Kobra op...

Повик за учество на обуки за обучувачи

По потпишувањето на договорот IPA / 2018 / 395-379 на 10.04.2018 година, за проектот финансиран од ЕУ “Вмрежување и застапување за зелена економија”, Мрежата за рурален развој на Република Македонија (МРР на РМ), како координатор на проектот, во соработка...

Форуми за кариерно советување

На 11 и 12ти Декември 2018 во Штип и Струмица како активност на проектот „Младите од руралните средини за интеграција на Македонија во Еу“ се одржаа средби за кариерно советување за млади. На работилниците присуствува повеќе од  130 млади од источниот и југисточниот...

Прирачник за младински активизам

Организирањето е процес на градење на моќ како група и користејќи ја оваа моќ создаваме позитивни промени во нашите животи. Поттикнувањето на младите луѓе да се вклучат мирно во развојот на општеството може да допринесе само кон подобро утре, и може да допринесе за...

Повик за поддршка на младински активизам

Мрежата за Рурален Развој на РМ распишува повик за поддршка на младински активизам во рамките на проектот “Младите од руралните средини за интеграција на Македонија во ЕУ“. Преку овој повик ќе се финасираат 5 “Мали акции за добробит на заедниците спроведени од младите...

Повик за поддршка на младински активизам

Мрежата за Рурален Развој на РМ распишува повик за поддршка на младински активизам во рамките на проектот “Младите од руралните средини за интеграција на Македонија во ЕУ“. Преку овој повик ќе се финасираат 5 “Мали акции за добробит на заедниците спроведени од младите...

ПОКАНА ЗА ОБУКА НА ТЕМА ТРАНСПАРЕНТНО И ОТЧЕТНО УПРАВУВАЊЕ

ПОКАНА ЗА ОБУКА на тема ТРАНСПАРЕНТНО И ОТЧЕТНО УПРАВУВАЊЕ Хотел Сириус, Струмица 22-23 ноември, 2018   Тимот на проектот “ Вмрежување и застапување за зелена економија” со задоволство поканува претставници од граѓански организации на обука посветена на...

ПОКАНА ЗА ОБУКА НА ТЕМА ТРАНСПАРЕНТНО И ОТЧЕТНО УПРАВУВАЊЕ

ПОКАНА ЗА ОБУКА на тема ТРАНСПАРЕНТНО И ОТЧЕТНО УПРАВУВАЊЕ Хотел Сириус, Струмица 22-23 ноември, 2018   Тимот на проектот “ Вмрежување и застапување за зелена економија” со задоволство поканува претставници од граѓански организации на обука посветена на...