Publications

Brochures

Institutional Support of RDN and its members

The Swedish development organization WeEffect through the project "Institutional Support of RDN and Its Members" builds the RDN capacity and its rural members, women and men, to be an important contributor to democratic processes of participatory-oriented governance,...

16.03.2019 A.5.1 Активности за младински активизам во заедницата

На 16. Март 2019 невладината организавија „Меџик & Лоџик Маркетинг“ и учениците од земјоделската струка  при средното училиште  ,,Димитар Влахов’’ од Струмица со помош на проектот „Младите од руралните средини за интеграција на Макледонија во ЕУ“ подигнаа...

06.03.2019 A.5.1 Активности за младински активизам во заедницата

На 06. Март 2019 во Струмица се одржа акцијата „Со младинска зелена акција до поздрава животна средина“ како дел од проектот „Младите од руралните средини за интеграција на Македонија во ЕУ“. Активноста ја спроведе здружението Хорти Еко од Струмица во соработка со ...