Саем на членките на Мрежата за рурален развој Струга

Со цел да се зголеми вмрежувањето и соработката помеѓу организациите-членки на Мрежата за рурален развој, беше организиран дводневен настан во Струга, на 28 и 29 ноември. На настанот, претставници на организациите имаа можност да ги промовираат своите активности и...

Одбележан Меѓународниот ден на жената од руралната средина

Меѓународниот ден на жената од руралната средина – 15-ти октомври, годинава беше одбележан со настан во Демир Капија, кој го организираше Националната федерација на фармери (НФФ) и Мрежата за рурален развој (МРР) со поддршка на Шведската организација за развој We...

Годишно собрание

Годишното собрание на Мрежата за рурален развој на Северна Македонија се одржа во Дојран на 3 септември. Некои од најактивните членови на МРР кои се собраа на Собранието, беа информирани за тековните и планираните активности и иницијативи на Мрежата насочени кон...