Оглас за финансиски асистент на проект

Оглас за финансиски асистент на проект

За успешно реализирање на проектните активности, Мрежата за рурален развој на Северна Македонија има потреба од Финансиски асистент на проект. Опис на работното место: Одговорен за примена на финансиските и административните правила и прописи според процедурите на...

Јавен повик за комерцијализација на Центар за преработка на храна (FOOD HUB) – Пехчево

Мрежата за рурален развој на Северна Македонија, финансиски поддржана од We Effect, во соработка со ИМЕ програмата, отвора јавен повик за комерцијализација на Центар за преработка на храна (Food hub) – Пехчево преку партнерство со бизнис секторот. Цел на повикот...
Настан по повод завршување на првата заедничка акција во селото Ума

Настан по повод завршување на првата заедничка акција во селото Ума

Оваа активност е дел од Програмата на УСАИД за развој на заедницата, поддржана од Агенцијата за меѓународен развој на Соединетите Американски Држави (УСАИД).Оваа галерија е подготвена со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата на САД за меѓународен развој...

Иницијатива „Мегленија“ во село Ума, општина Гевгелија

Цел на иницијативата: Подобрување на квалитетот на живот на жителите и овозможување услови за туристички развој преку изградба на патна и комунална инфраструктура во село Ума, општина Гевгелија Активности: Чистење и трајно затворање на диви депонии во населеното место...
(ВИДЕО) Реализирана заедничка акција на локалните чинители во село Ума

(ВИДЕО) Реализирана заедничка акција на локалните чинители во село Ума

Во село Ума, општина Гевгелија, Програмата на УСАИД за развој на заедницата го прослави завршувањето на првата заедничка акција во селото во рамки на Програмата. На настанот присуствуваа заменик-амбасадорот на САД во земјата – Ерик Мејер, градоначалникот на...