Учество на Форум за земјоделски политики 2021

Учество на Форум за земјоделски политики 2021

Оваа активност е дел од Програмата на УСАИД за развој на заедницата, поддржана од Агенцијата за меѓународен развој на Соединетите Американски Држави (УСАИД).Оваа галерија е подготвена со поддршка на американскиот народ преку Агенцијата на САД за меѓународен развој...
Чинителите од Куманово и Старо Нагоричане „се запознаа“ со Програмата на УСАИД за развој на заедницата

Чинителите од Куманово и Старо Нагоричане „се запознаа“ со Програмата на УСАИД за развој на заедницата

Кон крајот на јануари, претставниците на Мрежата за рурален развој на СМ како имплементатор на Програмата на УСАИД за развој на заедницата придружувани од претставникот од ЛАГ Абер-2015 посетија неколку чинители од приватниот сектор кои дејствуваат во општина...
Работна средба со Фондацијата „Прогресив Академија“ на тема Програма на УСАИД за развој на заедницата

Работна средба со Фондацијата „Прогресив Академија“ на тема Програма на УСАИД за развој на заедницата

Претставниците на „Мрежата за рурален развој на СМ“ – имплементатор на Програмата на УСАИД за развој на заедницата остварија работна средба со претставници од Фондацијата „Прогресив Академија“ на која беше разговарано за оваа Програма како и тековните активности и...
Програмата на УСАИД за развој на заедницата „пристигна“ и во Карбинци, Конче, Радовиш и Штип

Програмата на УСАИД за развој на заедницата „пристигна“ и во Карбинци, Конче, Радовиш и Штип

За време на првата заедничката средба со градоначалникот на Општина Карбинци – Виктор Паунов, градоначалникот на Општина Конче – Златко Ристов, градоначалникот на Општина Радовиш – Ацо Ристов и градоначалникот на Општина Штип – Иван Јорданов, беше претставена...
Посетите на претставниците на МРР продолжуваат на територија на ЛАГ Бојмија

Посетите на претставниците на МРР продолжуваат на територија на ЛАГ Бојмија

Продолжуваат средбите со локалните чинители кои се дел од развојот на локалните заедници! Претставниците од Мрежа за рурален развој на СМ како имплементаторски тим на Програмата на УСАИД за развој на заедницата и ЛАГ Бојмија разговараа со сопственици и претставници на...
Претставена Програмата на УСАИД за развој на заедницата пред претставници од општините на територија на ЛАГ Беласица Огражден

Претставена Програмата на УСАИД за развој на заедницата пред претставници од општините на територија на ЛАГ Беласица Огражден

Една од целите на Програмата на УСАИД за развој на заедницата е да покаже дека рамномерен и одржлив развој на руралните средини е возможен со заедничка соработка на сите локални чинители кои ќе учествуваат во идентификување и приоретизација на вистинските проблеми на...
Посета на општините Берово, Пехчево и Делчево со ЛАГ Малеш-Пијанец

Посета на општините Берово, Пехчево и Делчево со ЛАГ Малеш-Пијанец

Со цел запознавање на локалните чинители во општините Берово, Пехчево и Делчево со Програмата на УСАИД за развој на заедницата, тимот Мрежа за рурален развој на СМ кој ја имплементира Програмата ги посети овие општини и оствари бројни средби.     На средбата...
Програмата на УСАИД за развој на заедницата беше дел од Форумот за земјоделски политики 2021

Програмата на УСАИД за развој на заедницата беше дел од Форумот за земјоделски политики 2021

Претставници од Мрежа за рурален развој на СМ кои ја имплементираат Програмата на УСАИД за развој на заедницата, присуствуваа на Форумот за земјоделски политики 2021 кој се одржа на 20 и 21 октомври во Србија на тема зелена агенда за Западен Балкан. На форумот беше...
Патишта до ЛИДЕР

Патишта до ЛИДЕР

Патишта до ЛИДЕР: Водич за поставување и активирање на пристапот ЛИДЕР во земјите од Западен Балкан, Турција и пошироко (vклучително и употребата на Инструментот за претпристапна помош за рурален...