На 16-ти јули 2011 година, на планината Бистра, на локалитетот Смрдливи Води, се одржа манифестацијата „Ден на одгледувачите на овци и кози“ во организација на „Регионалното здружение на одгледувачи на овци од Западна Македонија“ (член на МРР на РМ), и АД Вардар-Градско. На манифестацијата обраќање имаше министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Димовски. Во рамките на манифестацијата се одржаа повеќе натпревари за производство на сирење, традиционални боречки вештини, изложба и стрижење на раси на овци.

Den na odgleduvaci na ovci i kozi 16ti Juli 2011-Flaer (Download Here)

(Галерија)