Архива

Оглас за проектен координатор за потребите на проектот „Поддршка за развој на Национална стратегија за обезбеденост со храна“ финансиран од ФАО

Мрежата за рурален развој на Северна Македонија (МРР на СМ) има потреба од проектен координатор за потребите на проектот „Поддршка за развој на Национална стратегија за обезбеденост со храна“ финансиран од ФАО.

Прочитај повеќе...

Оглас за консултант за проценка на основите за воспоставување национален координативен механизам за oбезбедeност на храната за потребите на проектот „Поддршка за развој на Национална стратегија за обезбеденост со храна“

Организацијата за храна и земјоделство при Обединетите нации (ФАО), во соработка со Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ), започна нов проект во рамките на Програмата на ФАО за техничка соработка, насловен „Поддршка за развој на национална стратегија за обезбеденост со храна“.

Прочитај повеќе...

Јавен повик за партнер(и) за интервенција за зајакнување на вредносните синџири во земјоделскиот сектор преку подобрување на производната технологија(и)

Мрежата за рурален развој на Северна Македонија, финансиски поддржана од We Effect, отвора јавен повик за поднесување апликации за избор на партнер(и) за интервенција за зајакнување на вредносните синџири во земјоделскиот сектор преку подобрување на производната технологија(и).

Прочитај повеќе...

Јавен повик за партнер(и) за интервенција за зајакнување на вредносните синџири во земјоделскиот сектор преку воведување на нов(и) преработен(и) производ(и) / услуги

Мрежата за рурален развој на Северна Македонија, финансиски поддржана од We Effect, отвора јавен повик за поднесување на апликации за селекција на партнер(и) за интервенција за зајакнување на вредносните синџири во земјоделскиот сектор преку воведување на нов(и) преработен(и) производ(и) / услуги.

Прочитај повеќе...

Јавен повик за комерцијализација на Центар за преработка на храна (FOOD HUB) – Пехчево

Мрежата за рурален развој на Северна Македонија, финансиски поддржана од We Effect, во соработка со ИМЕ програмата, отвора јавен повик за комерцијализација на Центар за преработка на храна (Food hub) – Пехчево преку партнерство со бизнис секторот.

Прочитај повеќе...

Оглас за работна позиција – Асистент на проект

Проектот „ Руралната младина помага на Македонија во ЕУ интеграциите “ финансиран од Европската Унија има за цел зајакнување на гласот на граѓанското општество за да стане силен партнер во реформите, за интеграција на Македонија во ЕУ, преку ефективен ангажман на руралните млади и нивните граѓански организации.

Прочитај повеќе...

Краткорочен ангажман на консултант

Мрежата за рурален развој на НМ во соработка со мрежите за рурален развој на Србија, Косово, Црна Гора, Албанија, Босна и Херцеговина  и Хрватска спроведува регионален проект   „Вмрежување и застапување за зелена економија “ финансиран од ЕУ.  

Прочитај повеќе...

МРР на РМ со свои претставници, од 25-26 септември присуствуваше на традиционалниот фестивал „Kezes-Lábos“ кој традиционално се одржува во Етјек, Унгарија

МРР на РМ со свои претставници, од 25-26 септември присуствуваше на традиционалниот фестивал „Kezes-Lábos“ кој традиционално се одржува во Етјек, Унгарија

Прочитај повеќе...

Претставници на Мрежата за рурален развој на Република Македонија, на 2-ри февруари 2011, во Белград, Србија, учествувaa на првиот отворен семинар „Фокус кон потрошувачите на храна на Балканот“

Претставници на Мрежата за рурален развој на Република Македонија, на 2-ри февруари 2011, во Белград, Србија, учествувaa на првиот отворен семинар „Фокус кон потрошувачите на храна на Балканот“

Прочитај повеќе...

„Организации, институции и проекти за рурален развој“ е публикацијата, која на 23ти декември 2010 год. беше промовирана од страна на Мрежата за рурален развој на Република Македонија и Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС)

„Организации, институции и проекти за рурален развој“ е публикацијата, која на 23ти декември 2010 год. беше промовирана од страна на Мрежата за рурален развој на Република Македонија и Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС)

Прочитај повеќе...

На 27-ми јануари 2011 година, во хотелот Холидеј Ин во Скопје, Швајцарската агенција за развој(SDC) официјално додели грантови за 2011 година

На 27-ми јануари 2011 година, во хотелот Холидеј Ин во Скопје, Швајцарската агенција за развој(SDC) официјално додели грантови за 2011 година

Прочитај повеќе...

Во четврток, 3 мај, во 11 часот, хотел Континентал Скопје – Проектот на УСАИД за адаптација на земјоделството кон климатските промени, со свечен настан го одбележа започнувањето на активностите

Во четврток, 3 мај, во 11 часот, хотел Континентал Скопје – Проектот на УСАИД за адаптација на земјоделството кон климатските промени, со свечен настан го одбележа започнувањето на активностите

Прочитај повеќе...

Мрежата за рурален развој на Република Македонија, на 8 jуни имаше своја официјална промоција во хотел Континентал во Скопје

Мрежата за рурален развој на Република Македонија, на 8 jуни имаше своја официјална промоција во хотел Континентал во Скопје

Прочитај повеќе...

Мрежата за рурален развој на Северна Македонија (МРР на СМ) има потреба од Координатор на работилница за производство на храна (Food Hub)

Мрежата за рурален развој на Северна Македонија (МРР на СМ) има потреба од Координатор на работилница за производство на храна (Food Hub). Описот на работните задачи и потребни квалификации за горенаведената позиција може да ги најдете во прилог на огласот.

Прочитај повеќе...

Саем за туризам

Мрежата за рурален развој на Република Македонија, во рамките на саемот за туризам кој се одржа од 27ми до 29ти Април, 2011 година, на Скопскиот Саем, се презентираше со свој штанд на кој беа изложени рачни изработки и промотивен материјал на членките.

Прочитај повеќе...

Оглас за консултант за администрирање на проекти од програмата за под-грантови на проектот НАГЕ

Мрежата за рурален развој на НМ во соработка со мрежите за рурален развој на Србија, Косово, Црна Гора, Албанија, Босна и Херцеговина  и Хрватска спроведува регионален проект   „Вмрежување и застапување за зелена економија “ финансиран од ЕУ.   За потребите на...

Прочитај повеќе...

Подржани проектни апликации за повик 0506-02 2020

Мрежата за рурален развој на СМ преку проектот проектот „Градење на капацитетите на МРР и нејзините членки“ финансиран од We Effect преку повик број 0506/02 – 2020 година, ќе ги поддржи проектните иницијативи на следните организации: Рурална Коалициjа - „Родовата...

Прочитај повеќе...

Повик за поддршка на проектни иницијативи на членките на МРР на РМ

Мрежата за рурален развој на РМ објавува повик за поддршка на проектни иницијативи на своите организации – членки. Поддршката за овој повик е обезбедена од проектот „Градење на капацитетите на МРР и нејзините членки“ финансиран од We Effect. Секој предлог-проект треба...

Прочитај повеќе...

Оглас за позиција – Асистент на проект

Акција за рурален развој има потреба од Асистент на проект, за која позиција го објавува овој оглас. Бараме работлива, мотивирана и подготвена личност за позицијата Асистент на проект за да му помага на Раководителот на проектот во дневните проектни активности, како и...

Прочитај повеќе...

МРР на РМ Асистент на проект

Мрежата за рурален развој на Република Македонија (МРР на РМ) спроведува проект финансиран од ЕУ „Вмрежување и застапување за зелена економија“. За успешно реализирање на проектните активности, МРР има потреба од Асистент на проект

Прочитај повеќе...

Асистент за набавки

Проектот „ Младите од руралните средини за интеграција на Македонија во ЕУ“ финансиран од Европската Унија има за цел зајакнување на гласот на граѓанското општество за да стане силен партнер во реформите, за интеграција на Македонија во ЕУ, преку ефективен ангажман на...

Прочитај повеќе...

Оглас за позиција – Веб администратор

Проектот „ Младите од руралните средини за интеграција на Македонија во ЕУ“ финансиран од Европската Унија има за цел зајакнување на гласот на граѓанското општество за да стане силен партнер во реформите, за интеграција на Македонија во ЕУ, преку ефективен ангажман на...

Прочитај повеќе...

МРР на РМ Финансиски раководител

Мрежата за рурален развој на Република Македонија (МРР на РМ) спроведува проект финансиран од ЕУ „Вмрежување и застапување за зелена економија“. За потребите на проектот МРР има потреба од квалификувано лице со искуство во финансиско работење согласно националната...

Прочитај повеќе...